Marokkaanse tegels

Tegels worden veel gebruikt in badkamers, keukens en voor vloeren. Ook wasruimtes of toiletten hebben vaak betegeling. Als je daar iets bijzonders voor wil in plaats van simpele witte of grijze vierkante tegels, dan kun je Marokkaanse tegels overwegen. Marokkaanse tegels zijn speelser en gevarieerder. Dat moet natuurlijk maar net naar jouw smaak zijn. Het oogt in ieder geval minder klinisch en vaak ook warmer. Er zijn een hoop mogelijkheden met Marokkaanse tegels. Ze zijn zowel geschikt voor je wand als voor je muur.

Unieke tegels

Marokkaanse tegels zijn unieke tegels. Iedere tegel wordt met de hand gemaakt, waardoor je geen statisch beeld van tegels krijgt. De kleuren van de tegels zal ook niet precies hetzelfde zijn. Dat betekent niet dat je vloer of muur uit allerlei verschillend gekleurde tegels gaat bestaan, maar de ene tegel zal soms wat lichter of donkerder zijn dan de andere. De tegels worden over het algemeen namelijk met de hand gekleurd. Dat betekent dat er geen gigantisch kleurbad is waar een massaproductie tegels in wordt gedoopt.

Zellige

Vaak worden zellige en Marokkaanse tegels als synoniemen gebruikt. Maar eigenlijk is de zellige een soort Marokkaanse tegel. Dit is dan ook de variant die het meest te vinden is. De zellige kenmerkt zich door de glans en de dikte van de tegel. Iedere Marokkaanse tegel wordt met de hand gekleurd, waardoor er veel speling in eenzelfde kleur kan zitten. Dat maakt dat je met zellige Marokkaanse tegels een unieke, maar neutrale uitstraling aan je badkamer bijvoorbeeld kunt geven.

Marokkaanse vloertegel bejmat

De bejmat is een ander soort Marokkaanse tegel. Deze is met name als vloertegel geschikt. Een zellige tegel is dunner en een bejmat tegel is dikker. Daarom is deze variant Marokkaanse tegel geschikt als vloertegel. De hoeken zijn minder scherp en de vorm is doorgaans rechthoekig. Je kunt dan de bejmat vloertegels zowel in visgraat als in een lijn laten leggen. Omdat de bejmat Marokkaanse tegel dikker is, is deze beter geschikt als vloertegel dan andere Marokkaanse tegels. Omdat deze tegel daarom ook zwaarder is, is de bejmat weer minder geschikt als wandtegel.

Platta tegels

De meeste variatie vind je in de platta Marokkaanse tegel. Dit is een tegel die zowel op de wand als op de vloer gelegd kan worden. De platta tegels zijn in talloze vormen verkrijgbaar. Ze zijn er zowel in de standaard rechthoekige, vierkante en zeshoekige vormen als in andere unieke vormen. Net als andere Marokkaanse tegels worden ze met de hand gekleurd en kunnen zo dubbel speels worden ingezet op je muur en op je vloer.

Keramische Marokkaanse tegels

Marokkaanse tegels zijn dus vooral handgemaakte tegels. Iedere tegel is uniek in vorm en kleur en dat maakt ze zo bijzonder in iedere ruimte. Je zorgt voor een authentieke look in welke ruimte dan ook. Marokkaanse tegels zijn over het algemeen cementtegels. Maar er worden tegenwoordig ook keramische Marokkaanse tegels gemaakt. Deze tegels hebben de voordelen van keramische tegels, maar de looks van Marokkaanse tegels. Dat wil zeggen dat het keramische tegels zijn in de kleuren en vormen van de zellige tegels bijvoorbeeld.