Welke tegelzetter kies je?

Voordat je de tegelzetter aan het werk zet, wil je waarschijnlijk eerst kennismaken met verschillende tegelzettersbedrijven. In principe gaat dit heel gemakkelijk: de tegelzetter komt bij je thuis, bekijkt de situatie en bespreekt met jou je wensen. Ook heb je de gelegenheid om vragen te stellen. Hou er wel rekening mee dat een adviesgesprek niet altijd gratis hoeft te zijn: veel tegelzettersbedrijven brengen hiervoor een bedrag van rond de 50 euro in rekening. Als je met de tegelzetter in zee gaat, wordt deze 50 euro meestal afgetrokken van de totale factuur.

Vraag eerst vrijblijvend een offerte op

Graag eerst weten waar u aan toe bent? We bieden u gratis offertes aan van tot wel 6 tegelzetters. Geheel vrijblijvend ontvang je van diverse tegelzettersbedrijven een offerte, je zit nergens aan vast. Besparen op de tegelklus gaat dan wel heel makkelijk, je zult namelijk zien dat de prijzen zeer uiteen kunnen lopen > vraag offertes aan

Tegelzetter kiezen

Tegelzetter met een keurmerk

Tegelzetter is geen beschermde titel, dat betekent dat iedereen zich tegelzetter mag noemen. Ja, ook het neefje van de buurman, die jouw huis graag gebruikt als proefproject. Met het keurmerk SGAT-erkenning weet je zeker dat je met een erkende tegelzetter te maken hebt. Het keurmerk is in het leven geroepen door De Bond voor Aannemers in Tegelwerken, de Bovatin. Van een tegelzetter die is aangesloten bij Bovatin weet je zeker dat je met een betrouwbaar tegelzettersbedrijf van doen hebt.

Kleine tegelzetter

Kleine of een grote tegelzetter?

Hiermee doelen we uiteraard niet op de lengte van de persoon die de klus klaart, maar op de omvang van het tegelzettersbedrijf. Je kan kiezen tussen een regionaal tegelzettersbedrijf (meestal klein), maar ook voor een groot landelijk bedrijf. Iedere keuze heeft z'n voor- en nadelen.

Een klein regionaal bedrijf is plaatselijk georiënteerd en berekent daardoor geen of lage voorrijkosten. De mensen die er werken, zijn vaak breed inzetbaar, zodat je bij één persoon terechtkunt voor je gehele klus. Vaak is het contact persoonlijker en neemt het bedrijf meer tijd voor je. Wel kan de wachttijd langer zijn dan bij een groot landelijk bedrijf.

Grote, landelijke bedrijven werken door het gehele land of anders minimaal in meerdere provincies. Daardoor kunnen de voorrijkosten hoger uitpakken. Een voordeel van een groot landelijk bedrijf is het feit dat zij meestal een onderhouds- of spoedservice hebben. Zo kan je 7 dagen per week, 24 uur per dag, altijd bij iemand terecht. Wel is het contact in de regel wat onpersoonlijker.

Vergelijk de tegelzetters

Wat kan de tegelzetter voor mij betekenen?

Een tegelzetter zorgt altijd voor een strak betegelde vloer of wand, ongeacht de materialen waarmee gewerkt wordt. Een moeilijk motief? Een lastige ondergrond? De tegelzetter gaat ermee aan de slag. Vaak binnen een tijdsbestek dat je hem niet nadoet, met een strakker en beter resultaat dan de doe-het-zelver. Ook heb je garantie op het tegelwerk: een veilig idee.

De ene tegelzetter is de andere niet

Tegelzettersbedrijven verschillen van elkaar op vier punten: prijs (zie ook kosten tegelzetter), garantietermijn, tijdsbestek waarbinnen ze aan de slag kunnen, én de mogelijkheid tot het leveren van extra's of vervullen van speciale wensen.

Het opvragen van offertes geeft je de mogelijkheid tegelzetters onderling e vergelijken en op die manier de beste keus te maken. Via onze website kan je gemakkelijk en vrijblijvend offertes opvragen bij tot wel zes tegelzetters tegelijk.

Verschillende tegelzetters