Kosten tegelzetter

Tegels leggen, wat kost dat eigenlijk? Overweeg je een tegelzetter te laten komen? Dan wil je waarschijnlijk wel graag vooraf weten wat 'ie kost.

Wat kost een tegelzetter?

Een tegelzetter wordt in de regel betaald naar legloon. Legloon is een bedrag per m2 gelegde tegels. Meestal ligt het legloon tussen de 25 en 40 euro per vierkante meter, maar uitschieters naar boven en naar beneden komen uiteraard ook voor. Verder zijn er tegelzetters die niet werken met een legloon per m2, maar met een uurtarief. Dit kán voordelig zijn als je een heel snelle tegelzetter hebt, maar uiteraard kan dit ook nadelig voor je uitpakken: als het met het leggen van de tegels niet opschiet, betaal je meer. Dit is niet het geval bij een legloon per m2 of bij een totaalprijs voor de gehele klus.

Badkamer betegeld

Oude tegels verwijderen

Legloon, uurtarief of totaalprijs?

Met een uurtarief weet je van te voren niet hoeveel je tegelzetter kost. Bij een legloon per m2 of bij een totaalprijs daarentegen weet je precies waar je aan toe bent. Voor veel mensen is dit een prettig idee. Maar hoe wordt het legloon bepaald? Uiteraard allereerst op grond van het soort tegels dat je wil laten plaatsen. Het leggen van natuursteen tegels is duurder dan het leggen van keramische tegels. Ook het laten leggen in verschillende motieven drijft de prijs op. Kies je voor kleinere tegels, dan ben je juist goedkoper uit: hoe groter de tegel, hoe hoger het legloon van de tegelzetter.

Bijkomende kosten

Met alleen het legloon ben je er nog niet. Vaak rekenen tegelzetters ook andere kosten, zoals bijvoorbeeld voorrijkosten. Door een tegelzetter uit de buurt te kiezen, voorkom je dat je hogere voorrijkosten moet betalen. Uiteraard kan je ook op zoek naar tegelzetters die geen voorrijkosten rekenen.
Verder moet je er rekening mee houden dat er niet altijd over de oude tegels heen getegeld kan worden. Als je de oude tegels laat verwijderen, rekent de tegelzetter hiervoor in de regel een uurtarief tussen de 30 en de 40 euro per uur. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om zélf aan de slag te gaan en je oude tegels te verwijderen.

De kosten voor materialen

Zonder bijkomende materialen wordt het nog lastig tegelen voor je tegelzetter. Sowieso heeft iedere tegelaar lijm/cement, voegmateriaal en kit nodig. Bij sommige tegelzetters zitten deze extra materialen bij de prijs inbegrepen, anderen brengen deze apart in rekening. Controleer dus altijd op de offerte of de geoffreerde prijs in- of exclusief bijkomende materialen is.

Een betaalbare tegelzetter vinden

Een betaalbare tegelzetter vinden is dankzij onze website gemakkelijker dan je denkt. Zo kan je bij ons gratis en vrijblijvend meerdere offertes opvragen van tegelzetters bij jou in de buurt. Hierdoor kan je in één oogopslag meerdere tegelzetters met elkaar vergelijken, waardoor je altijd een goede en voordelige keus kan maken.

Leisteen vloertegels