Vloertegels leggen in de mortel

Wil je vloertegels leggen in de mortel, of ben je op zoek naar een mogelijkheid om een niet-vlakke ondergrond op te vangen? Maak gebruik van deze handige tips, die ervoor zorgen dat je een zeer strakke vloer neer kunt leggen. Je kunt er zowel in de natte ruimte als in bijvoorbeeld je woonkamer mee aan de slag, door de tegels 1 voor 1 waterpas neer te leggen. Je hebt geen last van de ondergrond, waardoor je de vloertegels altijd strak in de mortel kunt leggen.

offerte aanvragen

Vloertegels leggen in de natte ruimte

Met name in de natte ruimte kun je de vloertegels in de mortel leggen, wanneer er sprake is van een niet-vlakke ondergrond. Maak bijvoorbeeld in de badkamer of in de toiletruimte van deze methode gebruik, wanneer je te weinig hoogte beschikbaar hebt voor het leggen van vloertegels in de specie. Je kunt deze methode daarnaast uitstekend gebruiken wanneer je van plan bent om de vloertegels buiten neer te leggen, op het terras. De ondergrond is daar eigenlijk nooit volledig vlak en je hebt daar niet zomaar de mogelijkheid om een cementdekvloer neer te leggen.

vloertegels leggen in de mortelVloertegels leggen in de woonkamer of een kantoor

Daarnaast kun je de vloertegels ook in de woonkamer of een kantoor in de mortel leggen, indien je daar te maken hebt met een niet-vlakke ondergrond. Je hoeft geen cementdekvloer neer te leggen, waardoor je er niet zomaar een aantal centimeters aan hoogte bij zal krijgen. In plaats daarvan kun je de vloertegels in de mortel leggen, met behulp van kalkmortel versterkt met cement en toeslag. Gebruik je deze methode in de natte ruimte? Ga dan op zoek naar een speciale mortel, ook wanneer je er buiten mee wenst te werken.

Waterpas leggen

Je kunt de vloertegels in de mortel leggen door deze 1 voor 1 waterpas te plaatsen. Dit is van groot belang, vanwege het feit dat je werkt met een niet-vlakke ondergrond. Het zal je wat meer tijd kosten om de tegels te leggen, maar je zorgt er op die manier uiteindelijk voor dat er een strakke vloer ontstaat die geen lelijke verhogingen of verlagingen laat zien.

Waterpas leggen van de vloertegelsGeen last van de ondergrond

Je kunt hier goed mee aan de slag, omdat de vloertegels in de mortel de ondergrond niet volgen. Dit is anders dan wanneer je vloertegels gaat lijmen, aangezien je dit doet op een vaste ondergrond. Doordat je los kunt werken van de hoogte van de ondergrond kun je zelf bepalen of de tegels waterpas liggen en kun je daar op het moment van leggen nog wat aan doen. Ga je de vloertegels in de mortel leggen? Gebruik dan een wat grotere waterpas, zodat je de verschillende tegels vlot na elkaar kunt plaatsen en je een goed overzicht kunt houden.

offerte aanvragen