Natuursteen tegels

Je kunt natuursteen tegels op allerlei vlakken toepassen. Ze zijn natuurlijk mooi als tuintegels, omdat je werkt met een natuurproduct. Maar ook in huis kunnen natuursteen tegels toegepast worden. Natuursteen is niet een bepaald soort steen. Er zijn verschillende varianten natuursteen. Welke natuursteen tegels je kiest, is aan jou. Iedere soort natuursteen heeft eigen specifieke eigenschappen, kleuren en structuren. We bespreken hier de algemene voordelen en nadelen van natuursteen tegels. Of je natuursteen tegels beter voor binnen of buiten zijn, hangt af van welk type natuursteen je kiest en welke bewerking.

Voordelen

Natuursteen heeft een hoop voordelen. Natuursteen tegels zijn bijvoorbeeld tijdloos. Ze worden al jarenlang in verschillende uitvoeringen gebruikt als tegels in en om huizen. En als je nu in je nieuwe huis kiest voor natuursteen tegels, is de kans groot dat je jarenlang tevreden bent en zelfs je huis nog met natuursteen tegels kunt verkopen. Ze hebben wat dat betreft een neutrale look die bij ieder interieur goed kan passen. Het kan hooguit wat twijfels opleveren als de kleur van de natuursteen niet de voorkeur van iemand anders is of als je zelf iets anders wil in je vloer qua kleur.

Duurzaam

Natuursteen is duurzaam. Het is allereest een natuurproduct. Natuursteen tegels worden gemaakt van bestaande stukken steen die worden beperkt tot tegels. Die tegels kunnen verschillende afmetingen hebben. Dat geldt voor de dikte en voor de lengte en breedte per tegel. Natuursteen tegels hebben een lange levensduur en zijn goed bestand tegen een stootje. Ook zijn ze bestand tegen invloeden van verschillende weersomstandigheden. Daarmee is het een duurzame optie om te kiezen voor natuursteen tegels.

Tijdloos

We zeiden het al, maar natuursteen tegels zijn tijdloos. Natuurlijk veranderen trends van grote naar kleine tegels en kunnen kleurtrends veranderen. Maar over de jaren heeft natuursteen haar populariteit behouden. En of je nu voor grotere of kleinere tegels kiest, natuursteen tegels hebben vaak een neutrale kleur. Daardoor passen ze bij jouw moderne interieur, maar ook bij het landelijke interieur van de volgende bewoner – of juist andersom. De tinten zijn niet bijzonder intens qua kleur. Dat helpt ook voor de tijdloosheid van natuursteen. Er zijn geen gekke kleuren over het algemeen en de tinten zijn niet heel licht of heel donker.

Onderhoudsarm

Natuursteen is relatief onderhoudsarm. Natuursteen tegels worden gemaakt uit stenen. Je kunt je voorstellen dat stenen jarenlange invloeden van buitenaf overleven. Ook je natuursteen tegels hebben die weerbaarheid. Natuurlijk is een tegel slechts een deel van een bestaande steen of rots en daarmee iets gevoeliger. Maar desondanks is een natuursteen tegel wel goed bestand tegen slijtage en kun je jaren genieten van natuurstenen tegels.

Nadelen

Nadelen van natuursteen tegels hebben desondanks wel te maken met het onderhoud en de schoonmaak. Omdat je te maken hebt met een natuurproduct, is dit soort tegel minder goed bestand tegen schoonmaakmiddelen. Het kan zelfs vlekken achterlaten. Ook kan natuursteen heel heet worden. Voor vloerverwarming is het ideaal, maar voor buitentegels is dit weer een risico als de zon er direct op staat. Ook is natuursteen wel heel gevoelig voor krassen. Kinderen en huisdieren combineren wat dat betreft niet goed met natuursteen tegels.